Dünyanın en iyi 10 mimarından, Osmanlı’nın dâhisi Mimar Sinan’la ilgili yeni bir sergi açılıyor: Mimar Sinan & Yaratıcı Dehanın Şaheserleri. Büyük usta ile ilgili en kapsamlı çalışma olan sergide ünlü mimarın gerçekleşmemiş ‘çılgın’ projelerine tanık olacaksınız.
Osmanlı Devleti’nin en ihtiÅŸamlı 100 yılına ÅŸahitlik etmiÅŸ, Türk mimarlık tarihinin en büyük ustası kabul edilen Mimar Sinan, ölümünün 427’nci yılında multi-teknolojik bir sergiyle anılıyor. Mimar Sinan, dünyaca ünlü ‘yıldız mimar’lardan biri. Eserleriyle kendi döneminde devrim yaratan, bugünün teknolojisine bile ışık tutan dâhinin anısına açılacak Mimar Sinan & Yaratıcı Dehanın Åžaheserleri sergisi 9 Nisan- 31 Mayıs tarihleri arasında Tophane-i Amire’de olacak.
Mimar Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ), Mimar Sinan AraÅŸtırma ve Uygulama Merkezi, MSGSÜ İç Mimarlık Bölümü ve Allevents ortaklığıyla oluÅŸturulan sergi iki yılda tamamlanmış ve bugüne kadar düzenlenen en kapsamlı sergi. Sinan’ın doÄŸduÄŸu yer Kayseri Ağırnas köyünden baÅŸlayarak hayatı, eserleri, yapıtlarının yapılış hikayeleri, detayları, gerçekleÅŸmemiÅŸ projeleri ve hatta Mihrimah Sultan’a aÅŸkı hakkında anlatılan efsaneleri bu sergide bulmak mümkün.
Ayrıca sergi teknolojinin tüm nimetlerinden yararlanıyor. Çizimler ve maketlerin yanında ziyaretçinin aktif kullanabileceÄŸi akıllı telefon uygulamaları, ‘augmented reality’ denilen ‘artırılmış gerçeklik’ tekniÄŸi, video mapping gösterisi ve 3D animasyonlar sergi boyunca ziyaretçilerin hizmetinde.
Kar yağışı İzmir, İstanbul, Balıkesir, Ankara, Karadeniz, Bolu D 100 yolu ile Eskişehir Kütahya yollarını kapattı....
Şırnak’ta bulunan kömür madeninde iş makinesi operatörü parasını alamadığı g...
Ascendum Makina kırma eleme ekipmanlarının lider üreticisi Metso Outotec’in Türkiye...
Ascendum Makina, dijital ortamda gerçekleÅŸtirilen ve iÅŸ makineleri sektörüne öncülÃ...
İş makinalarının uzaktan takibiyle daha verimli çalışmasını sağlayacak olan eSIM...
Corona virüsü ile mücadelede Çin yeni bir adım attı. Wuhan kentinde sadece 8 günde ...
24 Ocak Cuma günü merkez üssü Elazığ Sivrice olan depremde arama kurtarma çalışma...
Antalya’da 3 gün önce kaybolan ve bir mağarada mahsur kalan oğlak iş makinası yard...
Üniversitesi öğrencisi Rasim Aksoy otonom elektrikli iş makinası projesi geliştirdi....
1959 yılında kurulan ASCENDUM bu yıl 60. yaşını kutluyor. GO (ileri) mottosu temel a...
Operatör olarak çalıştığı belediyeye başkan seçildi. Geride bıraktığımız Mah...
ASCENDUM Makina, 25. İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nda mermer ...
Hem belediye başkanı hem de operatör. Kars’ın Susuz ilçesi Belediye Başkanı Murat...
Muğla da feldspat çıkarılan bir maden de ocağında bu sabah meydana gelen göçükte ...