Müteahhitler Yeni Afrika Ülkelerine Yöneliyor

On yıl içinde yurtdışında üstlendikleri iş hacminin yılda 100 milyar dolar olmasını hedefleyen Türk müteahhitleri, mevcut pazarlarının yanı sıra rotayı, Etiyopya, Ekvator Ginesi ve Güney Sudan’a çeviriyor.

Müteahhitler_Yeni_Afrika_Ülkelerine_Yöneliyor3

Türk müteahhitlerin geçtiğimiz yıllarda BDT, Ortadoğu, Körfez ülkelerinde başarılı projelere imza attığını kaydeden Onkat Bilişim Dijital Platform AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Nezihe Kılınç, son yıllarda dünyada artan enerji talebiyle birlikte, yüksek miktarda petrol ve doğalgaz rezervlerine sahip olan Sahra Altı Afrika’nın yeniden yapılandırılmasında da, Türk müteahhitlerinin aktif olarak yer almasının büyük önem taşıdığını vurguladı.

Türk müteahhitlerin geçtiğimiz yıl 104 ülkede faaliyet gösterdiğini anlatan Nezihe Kılınç, “Türk müteahhitlerinin Sahra Altı Afrika’da yer alması, sektöre yeni soluk gelecektir. Etiyopya, Ekvator Ginesi, Güney Sudan gibi ülkelerde son yıllarda üstlenilen önemli projeler, gelecekte bu coğrafyada daha önemli işlerin alınacağının da sinyallerini veriyor” dedi.

Müteahhitler_Yeni_Afrika_Ülkelerine_Yöneliyor_4

43 yılda projelerin tutarı, 300 milyar doları geçtiğini Türk müteahhitlik sektörünün 1972 yılında yurtdışına açıldığını hatırlatan Nezihe Kılınç, aradan geçen 43 yılda, yurtdışında üstlenilen proje sayısının 7 bin 684’e ulaşırken, projelerinin tutarının ise 300.3 milyar doları geçtiğini kaydetti.

Müteahhitler_Yeni_Afrika_Ülkelerine_Yöneliyor_

Son 30 yıldır inşaat sektörüne hizmet verdiklerini ifade eden Nezihe Kılınç, son 12 yıl içerisinde Türk müteahhitlerinin yurtdışında ciddi bir atağa geçtiğine işaret ederek, şunları söyledi: “Yurt dışında üstlenilen bir projenin; 2002 yılında ortalama proje bedeli yaklaşık 19 milyon dolar iken, 2014 yılında 88,4 milyon dolar seviyelerine çıktı. Ortalama proje bedelindeki söz konusu artış, müteahhitlerimizin bugün; havalimanı, metro, endüstriyel tesisler, doğalgaz-petrol rafinerileri, otoyol ve enerji santralleri gibi büyük ölçekli ve katma değeri daha yüksek projeleri üstlenmelerinden kaynaklanıyor. Önümüzdeki yıllarda Türk müteahhitleri, dünyanın dört bir yanında prestijli projelere imza atmaya devam edecektir” şeklinde konuştu.

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR

Yükünü Kaldıramayan Vinçler

Bir vincin kaldıracağı ağırlığı tüm yönleriyle hesaplamalı ve yaşanacak muhtemel kazaları önceden engellemeliyiz....

9 Şubat 2015

Dikkatsizlik Kadının Hayatına Mal Oluyordu

Çin’deki bir kum işletmesinde iş makinesi operatörü işletme şefini kumla birlikte...

Nazilli’de İş Makinası Devrildi

Nazilli’de ağaç arası düzenlenme çalışması yapan iş makinası çalışma sıras...

İş Makinası Kovası Otomobile Çarptı  

Düzce’nin Çilimli ilçesinde çalışması sahasında gerekli güvenlik önlemlerini a...

Güvenli İş Sahası İçin Neler Yapılmalı?

İş sahaları pek çok risk barındıran çalışma alanları. İş makinalarının kulla...

Batman’da İş Makinası Lowbedden Devrildi

Batman Belediyesi’ne ait bir iş makinası, bakım onarım atölyesine götürülmek üz...

Volvo Şantiyeleri Güvenli Hale Getirmeye Hazırlanıyor!

Volvo ve Colas şantiyelerde meydana gelen kazaları azaltmak ve makina çevresindeki insa...

Taş Ocağında Kamyon Devrildi

Kamyon taş ocağında devrildi. Devrilmenin ardından sürüklenen kamyon uçuruma birkaÃ...

Trabzon’da iş makinası devrildi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne ait iş makinası, Vakfıkebir ilçesinde eğimli ar...

TIR Dorsesindeki İş Makinası Düştü

Zonguldak’ta TIR’ın üzerinde TIR’ın üzerindeki iş makinası halatlarından kurt...

İş Makinalarında Günlük Bakım

İş makinalarının sağlıklı bir şekilde çalışması ve performansını koruması i...

Verimli ve güvenli çalışmanın yolu; periyodik iş makinası bakımı

İş makinalarının uzun ömürlü olmaları, operatör güvenliğini sağlamaları, ekon...

İş makinasıyla enkaz altında kaldı!

Malatya’da bir binanın yıkımında çalışan iş makinası operatörü Yakup Aladağ,...

İş Kazalarına Dikkat!

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi'nin verilerine göre 2016'nın ilk dokuz a...