
İstanbul’u etkisi altına alan yoÄŸun kar yağışı gece boyunca aralıklarla devam etti. Özellikle TEM Otoyolu’nda trafik akışı güçlükle saÄŸlandı.
Belediye ekipleri  yolları açık tutmak için gece boyu çalışmalar sürdürdü. Ekipler, ana arterlerde kar küremesi ve tuzlama yaptı. Kar yağışının gün boyu etkili olması bekleniyor. İstanbul’u etkisi altına alan yoÄŸun kar yağışı gece boyunca aralıklarla devam etti. Belediye ekipleri ana arterlerde kar temizleme ve tuzlama çalışması yaptı. İBB’ den yapılan açıklamada, İstanbul’ da kar nedeniyle 841 trafik kazasının meydana geldiÄŸi belirtildi,.

THY UÇAĞI KARA SAPLANDI
Beyrut-İstanbul seferini yapan Türk Hava Yolları’na ait yolcu uçağı Atatürk Havalimanı’na iniÅŸinin ardından taksi yolundan çıkarak topraÄŸa saplandı.
Türk Hava Yolları’nın (THY) Beyrut -İstanbul seferini yapan TC-JSE kuyruk tescilli Airbus A321 tipi Kızılırmak adlı yolcu uçağının, saat 05.05’de Atatürk Havalimanı’na iniÅŸi gerçekleÅŸti. Bu sırada park yerine gitmek için taksi yoluna giren uçak yoÄŸun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle taksi yolundan çıkarak uçağın ön dikmesi toprak zeminde kara saplandı. Kaza sırasında herhangi bir yaralanma yaÅŸanmadı.
THY’NİN 168 SEFERİ İPTAL
THY, Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan 17-18 Şubat tarihlerinde yapılması planlanan 117 iç ve dış hat seferini iptal etmesinin ardından, 19 Şubat Perşembe günü yapılacak bazı seferlerini de iptal ettiğini duyurdu. İptal edilen sefer sayısı 168 olarak duyuruldu.

İBB, İSTANBUL’DAKİ KAR KALINLIÄžINI AÇIKLADI
İstanbul BüyükÅŸehir Belediyesi(İBB), kar yağışıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Karla müdahalenin gece boyunca sürdüğü belirtilen açıklamada, “İstanbul’u etkisi altına alan kar yağışı gece boyu tipi ÅŸeklinde devam etti. Gece havanın daha da soÄŸumasıyla birlikte yollarda gizli buzlanmalar meydana geldi. ÇeÅŸitli bölgelerde kar lastiÄŸi kullanmayan araçların neden olduÄŸu 841 trafik kazası meydana geldi. İstanbul BüyükÅŸehir Belediyesine baÄŸlı ekipler gece boyunca aşırı yağış ve gizli buzlanmaya karşı ana arterler baÅŸta olmak üzere köprüler, viyadükler, baÄŸlantı yolları tem ve E-5’te tuzlama ve kar kürüme çalışmalarını sürdürdü. İlçe belediyelerine tuz takviyesi yapıldı. Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire BaÅŸkanlığı, İtfaiye, Zabıta, Park ve Bahçeler ve Atık Yönetim Müdürlüğü ekipleri kış çalışmalarında dün gece 4815 personel 1028 araç ile gece boyunca görev yaptı. Dün sabahtan bu sabaha kadar 15 bin ton tuz, 320 ton solüsyon kullanıldı. İlçe Belediyelerine ise 889 ton tuz verildi. Sabah saatlerinde ana arterler, E-5 ve TEM yollarında sorun yaÅŸanmadı” denildi.

Bazı bölgelerdeki kar kalınlıkları şöyle belirtildi:
Çatalca’nın köyleri, Bınkılıç, Aydos: 40 – 60 cm
Çatalca, Esenyurt, Beylikdüzü, Hadımköy, Selimpaşa, Başakşehir, Beylikdüzü, Arnavutköy, Uğur Mumcu: 25- 40 cm
Çavuşbaşı, Maltepe, Beykoz, Sancaktepe, Polenezköy: 20-25 cm
Çekmeköy, Ümraniye, Maslak, Göktürk, Kemerburgaz: 15-20 cm
Kağıthane, Beşiktaş, Şişli, Kadıköy, Beşiktaş, Üsküdar: 10-15 cm
Caddebostan, Suadiye, Bakırköy, Florya: 5-8 cm
Ülkemizde iş makinalarının kullanımında ciddi artış, buna paralel olarakta iş makinelerinin trafiğe çıkmasıyla çok sayıda kaza yaşanıyor....
Çin’deki bir kum işletmesinde iş makinesi operatörü işletme şefini kumla birlikte...
Nazilli’de ağaç arası düzenlenme çalışması yapan iş makinası çalışma sıras...
Düzce’nin Çilimli ilçesinde çalışması sahasında gerekli güvenlik önlemlerini a...
İş sahaları pek çok risk barındıran çalışma alanları. İş makinalarının kulla...
Batman Belediyesi’ne ait bir iş makinası, bakım onarım atölyesine götürülmek üz...
Volvo ve Colas şantiyelerde meydana gelen kazaları azaltmak ve makina çevresindeki insa...
Kamyon taÅŸ ocağında devrildi. Devrilmenin ardından sürüklenen kamyon uçuruma birkaÃ...
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne ait iş makinası, Vakfıkebir ilçesinde eğimli ar...
Zonguldak’ta TIR’ın üzerinde TIR’ın üzerindeki iş makinası halatlarından kurt...
İş makinalarının sağlıklı bir şekilde çalışması ve performansını koruması i...
İş makinalarının uzun ömürlü olmaları, operatör güvenliğini sağlamaları, ekon...
Malatya’da bir binanın yıkımında çalışan iş makinası operatörü Yakup Aladağ,...
İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi'nin verilerine göre 2016'nın ilk dokuz a...