İnşaat sektöründeki uygulamaları kolaylaştırma amacıyla geliştirilen yeni dronelar; saha seçimi, toprak izleme ve hafriyat ölçüm işlemlerinde sektöre yardımcı olmaya hazırlanıyor.
Son zamanların yeni gözdesi dronelar, bugün taşımacılıktan sağlığa; medyadan tarıma kadar çok sayıda alanda kullanım imkanı buluyor. Onları bu kadar tercih edilir kılan ise hiç şüphesiz gözlem yetenekleri ve ulaşılması güç noktalara kolayca erişebilmeleri. Sunduğu avantajlarla kendini kanıtlamış olacaklar ki şimdilerde adı inşaat sektörüyle anılıyor. İnşaat sektörüne özel geliştirilen yeni dronelar; saha seçimini optimize etme, proje gözlemleme ve hafriyat ölçümünde olası sorunlara çözüm bulmayı vadediyor.
İnşaat yönetiminde droneların 3 aşamada rolü bulunduğu görülüyor:
İnşaat öncesi araştırmaları: Arazi şartlarının değerlendirilmesi ve mevcut koşullara göre planlaması noktasında dronelar, gökyüzünden net bir bakış açısı sunuyor. Ayrıca bu araştırmalarla teklif öncesinde arazinin 3 boyutlu olarak tasarım sunumlarına eklenmesinden yağmur sularının akışının planlamasına kadar çok sayıda aşamada yarar sağlanabiliyor.
Proje dokümantasyonu: Aktif inşaat alanlarındaki bina durumunun haftalık veya aylık olarak uzaktan izlenmesini ve proje ilerlemesinin tarihsel bir kaydının tutulmasında dronelardan faydalanılabiliyor. Planlar ve gerçek işler arasındaki farklılıkları belirlemesi, güvenlik ve lojistik planlamalarında yardımcı olması, izin incelemeleri için veri toplaması, yasal belgeler gibi ihtiyaçlara yönelik havadan yüksek çözünürlüklü fotoğraflar sağlaması droneları fazlasıyla kullanışlı kılıyor. Tüm bunların yanında yapı bilgi modellemelerinde de inşaat sektörüne yardımcı oluyor.
Volümetrik: Dronelar, üretim planlanmasında mevcut sistemlerden daha hızlı, güvenli ve düşük maliyetli araştırmaların yapılmasına olanak tanıyor. Böylece volümetrik analizlerin ışığında planlar ve topografik koşullar arasında en doğru değerlendirme yapılabiliyor. Ayrıca üretim planlaması aşamasında hangi malzemelerin kullanılması gerektiği de net bir şekilde bilinebiliyor.
Tüm bunlarla birlikte; arazi sahipleri, mimarlar, inşaat mühendisleri, müteahhitler ve müfettişler zaman ve maddi harcamalardan tasarruf ederken, inşaat çalışmaları da bir o kadar kolaylaşıyor.
İstanbul, Kumport Limanı’nda kullanılan ekipmanlardan bazıları satışa çıkarıldı. Teklifler için son başvuru 20 Mart....
Şırnak’ta bulunan kömür madeninde iş makinesi operatörü parasını alamadığı g...
Ascendum Makina kırma eleme ekipmanlarının lider üreticisi Metso Outotec’in Türkiye...
Ascendum Makina, dijital ortamda gerçekleÅŸtirilen ve iÅŸ makineleri sektörüne öncülÃ...
Frenleri boşalan silindir karayolundaki araçlar için büyük tehlike oluşturdu. Sosyal...
Dayanıklılığının yanı sıra doÄŸru kullanımı ve bakımı sayesinde uzun yıllardÄ...
İş makinalarının uzaktan takibiyle daha verimli çalışmasını sağlayacak olan eSIM...
Corona virüsü ile mücadelede Çin yeni bir adım attı. Wuhan kentinde sadece 8 günde ...
24 Ocak Cuma günü merkez üssü Elazığ Sivrice olan depremde arama kurtarma çalışma...
Antalya’da 3 gün önce kaybolan ve bir mağarada mahsur kalan oğlak iş makinası yard...
Üniversitesi öğrencisi Rasim Aksoy otonom elektrikli iş makinası projesi geliştirdi....
Sakarya’nın Pamukova ilçesinde bulunan bir taş ocağında iş makinası devrildi. Ter...
15 yaşındaki Hope Emmanuel Frank, yaşadığı bölgedeki malzemeleri kullanarak paletli...
Hitachi’nin maksimum 47 bin 780 kilogram çalışma ağırlığına sahip olan yeni last...