Göztepe-Kazlıçeşme arasını 100 dakikadan 15 dakikaya indirecek Avrasya Tüneli’nde 3.340 metrelik kazı çalışmalarının bitmesine 820 metre kaldı.
İstanbul Boğazı Tüp Geçişi Projesi Avrasya Tüneli’nde çalışmalar hızla sürüyor. Anadolu yakasından kazı çalışmalarına başlayan 13,7 metre çapındaki, 3 bin 300 tonluk ve 120 metre uzunluğundaki TBM denilen tünel kazma makinesi günde ortalama 8 metre ilerleyerek bugün itibari ile 2.520 metreye ulaşırken, ikinci kat inşaatı ise 1.225 metreye kadar ilerledi.
Böylelikle 3 bin 340 metrelik tünelin yüzde 75’i tamamlandı. Planlanandan hızlı ilerlenince açılış tarihi de erkene alındı. Tünel Aralık 2016’da hizmete girecek.
Tünel içinde yaşanabilecek her çeşit kazaya karşı bir cevap senaryosu hazırlanmış durumda. Bir katta beklenmeyen bir olay yaşandığı zaman 200 metrede bir bulunan geçirimsiz tahliye kapıları ile diğer kata geçilebilecek. Tünel içinde bulunan 92 jet fan ve 8 adet havalandırma pompası bir yangın halinde tünele temiz hava pompalamak için sürekli hazır olacak. 600 metrede bir 50 metrelik duraklama cepleri de.
Tünel için Japonya’da özel olarak 4 bin 500 yılda bir olabilecek bir depreme karşı dayanıklı yapılıyor. Farklı zemin şartlarında tünelin esnekliğinin sağlanması için Japonya’da üretilen oluşacak depreme karşı iki sismik conta takıldı. Tünel inşaatında çalışan işçiler için 3 yaşam odası bulunuyor. Tünelin enerjisi hem Avrupa hem Asya yakasında sağlanıyor.
Toplam karayolu uzunluğu 15,4 kilometre olacak tünel 3 etapta inşa ediliyor. Birinci etap Avrupa yakasındaki Kazlıçeşme’den başlayarak Yenikapı’daki tünel başlangıcına kadar olan sahil şeridi. Burada yol genişletme çalışmaları yapılarak tünel trafiği şehir trafiğinden ayrıştırılıyor. İkinci kısım ise 5,4 kilometrelik boğazın altından geçen tünel kazısı. Yine Harem’den başlayarak Göztepe’ye kadar uzanan üçüncü kısımda alt ve üst geçitler, ek şeritler yapılarak rahat bir ulaşım amaçlanıyor.
İki katlı olarak inşa edilen tünelin üst katı Avrupa-Anadolu yönü, alt katı ise Anadolu-Avrupa yönü olacak.
Operatörlerimizin ve iş makinalarına gönül veren üyelerimizin fotoğraflarını yayınlamaya devam ediyoruz....
Ascendum Makina kırma eleme ekipmanlarının lider üreticisi Metso Outotec’in Türkiye...
Ascendum Makina, dijital ortamda gerçekleştirilen ve iş makineleri sektörüne öncül...
Frenleri boşalan silindir karayolundaki araçlar için büyük tehlike oluşturdu. Sosyal...
Dayanıklılığının yanı sıra doğru kullanımı ve bakımı sayesinde uzun yıllard...
Şırnak Beytüşşebap’ta kar nedeniyle kapanan yollarda 20 gündür yol açma çalış...
İş makinaları pazarında 2018 yılının ikinci yarısında artan döviz kurları neden...
Türkiye iş makinası pazarında 2019 yılında yaşanan gerileme, iş makinası üretici...
Sakarya’nın Pamukova ilçesinde bulunan bir taş ocağında iş makinası devrildi. Ter...
15 yaşındaki Hope Emmanuel Frank, yaşadığı bölgedeki malzemeleri kullanarak paletli...
Hitachi’nin maksimum 47 bin 780 kilogram çalışma ağırlığına sahip olan yeni last...
Maltepe’de yıkım çalışması sırasında iş makinası devrildi. Kaza sonucunda kabi...
1959 yılında kurulan ASCENDUM bu yıl 60. yaşını kutluyor. GO (ileri) mottosu temel a...
Operatör olarak çalıştığı belediyeye başkan seçildi. Geride bıraktığımız Mah...