Türkiye belediyecilik tarihinin en büyük yatırımlarından biri olan Fuar İzmir, büyük bir törenle hizmete açıldı.
İzmir BüyükÅŸehir Belediyesi’nin kente kazandırdığı Türkiye’nin en büyük ve en nitelikli fuar merkezi “FUAR İZMİR ” , Türkiye’nin en büyük ihtisas fuarı MARBLE-Uluslararası DoÄŸaltaÅŸ ve Teknolojileri Fuarı’yla birlikte kapılarını tüm dünyaya açtı.
Toplam 337 bin metrekare büyüklüğünde arsa alanına sahip Fuar İzmir, 50 futbol sahasına eşit bir arazide inşa edildi. Toplam inşaat alanı ise 240 bin metrekare büyüklüğünde. İnşaat alanından 2 milyon 300 bin metreküp hafriyat çıkarıldı. Bu da yaklaşık 200 bin kamyona karşılık geliyor.
Fuar İzmir’in yapımında kullanılan 34 bin ton demirle 5 adet ‘Eyfel Kulesi inÅŸa edilebilir. Yeni fuar kompleksinin inÅŸaat aÅŸamasında dökülen 300 bin metreküp betonla, 100 metrekarelik 6 bin daire inÅŸa edilebilir. Fuar İzmir için 29 bin metre “fore kazık ” yapıldı ki, bu da yaklaşık olarak Konak-KemalpaÅŸa arasındaki mesafeye karşılık geliyor. İksa duvarı için, 200 kilometre uzunluÄŸa denk gelecek miktarda ankraj yapıldı.
Türkiye’nin en büyük fuar kompleksi olarak inşa edilen Fuar İzmir le birlikte kente yeni ve büyük çaplı fuarlar kazandırılması, mevcut fuarların ise büyütülerek uluslararası alana taşınması hedefleniyor.
Walmart ilginç bir tasarım ile hava akımını arttırarak yakıt tasarrufu sağlayan bir TIR geliştirdi....
Şırnak’ta bulunan kömür madeninde iş makinesi operatörü parasını alamadığı g...
Ascendum Makina kırma eleme ekipmanlarının lider üreticisi Metso Outotec’in Türkiye...
Ascendum Makina, dijital ortamda gerçekleÅŸtirilen ve iÅŸ makineleri sektörüne öncülÃ...
Frenleri boşalan silindir karayolundaki araçlar için büyük tehlike oluşturdu. Sosyal...
Dayanıklılığının yanı sıra doÄŸru kullanımı ve bakımı sayesinde uzun yıllardÄ...
İş makinalarının uzaktan takibiyle daha verimli çalışmasını sağlayacak olan eSIM...
Corona virüsü ile mücadelede Çin yeni bir adım attı. Wuhan kentinde sadece 8 günde ...
24 Ocak Cuma günü merkez üssü Elazığ Sivrice olan depremde arama kurtarma çalışma...
Antalya’da 3 gün önce kaybolan ve bir mağarada mahsur kalan oğlak iş makinası yard...
Üniversitesi öğrencisi Rasim Aksoy otonom elektrikli iş makinası projesi geliştirdi....
Sakarya’nın Pamukova ilçesinde bulunan bir taş ocağında iş makinası devrildi. Ter...
15 yaşındaki Hope Emmanuel Frank, yaşadığı bölgedeki malzemeleri kullanarak paletli...
Hitachi’nin maksimum 47 bin 780 kilogram çalışma ağırlığına sahip olan yeni last...