Yapımına yaklaşık 4 yıl önce başlanan Ordu Çevre Yolu’nun 2017’nin ilk yarısında hizmete gireceği açıklandı. Projeyle birlikte 1 saati bulan yolculuklar 10 dakikaya inecek.
Karadeniz’in sarp ve zorlu yollarında uzayan seyahatler tarih olmak üzere. Ordu’da yapımına 4 yıl önce başlanan Çevre Yolu’nun ilk yarısı 2017’nin ilk yarısında hizmete açılıyor. Toplam uzunluğu 21,4 km olan Çevre Yolu’nun 10,7 km’lik ilk etabının yaklaşık yüzde 90’ı tamamlanmış durumda.

Ordu Çevre Yolu, içerisinde birçok büyük projeyi barındırıyor. 1 milyar 200 milyon TL’ye mal olacağı düşünülen projede; gidiş ve geliş toplam uzunlukları 19 km’lik tüneller, 3 adet viyadük, 2 alt geçit ve 3 adet de köprülü kavşak bulunuyor. Proje hayata geçirildiğinde 30 milyon TL’lik yakıt tasarrufu sağlanacak.

Projenin en dikkat çeken yanı ise şüphesiz 1 saati bulan şehir geçişinin 10 dakikaya düşürüyor olması! Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz yaptığı açıklamada, tamamlanma aşamasına gelen birinci etabın ardından, ikinci etabın da kısa süre içinde ihaleye açılacağı bilgisini paylaştı.
Planlanarak yerleştirilmiş patlayıcılar sayesinde bina enkazı tam hesaplandığı gibi düşüyor....
Şırnak’ta bulunan kömür madeninde iş makinesi operatörü parasını alamadığı g...
Frenleri boşalan silindir karayolundaki araçlar için büyük tehlike oluşturdu. Sosyal...
15 yaşındaki Hope Emmanuel Frank, yaşadığı bölgedeki malzemeleri kullanarak paletli...
Muş’ta karla mücadele sürüyor. Yer yer 6 metreyi aşan karlı yolları temizlemek ü...
Sosyal medyayı her geçen gün daha da aktif şekilde kullanan iş makinası markaları b...
İstanbul’da ara sokakta yapılan bir moloz yükleme çalışması güvenlik önlemi ned...
Sandvik Madencilik, otonom yükleyicilerinin yol ve yön kabiliyetini test etmek için mak...
Dün Sütlüce'de çöken binanın istinat duvarı iş makinasının üzerine yıkıldı. ...
8 beygir güce sahip dünyanın en küçük dozerini yapan Amerikalı Lane Hanson, bu maki...
Hollanda’nın Alphen aan den Rijn kentinde iki kule vincinin evlerin üzerine devrilmesi...
ABD'de kamyon, bisiklet ve şişme bot kullanarak yaptığı sıradışı ve tehlikeli şo...
Japonya'daki Hiroşima üniversitesi akordeon misali katlanabilen Mobile Bridge 4.0 isimli...
Zorlu koşulların en çok talep gören modellerinden biri olan Volvo EC220D hidrolik eksk...