Akkuyu Nükleer Santrali’nin limanı ve diÄŸer hidroteknik yapılarının projelendirilmesi ve inÅŸasını kapsayan ihaleyi Cengiz Ä°nÅŸaat kazandı. Ä°halenin mali deÄŸerine iliÅŸkin bilgi verilmedi.
Mersin’de kurulacak Akkuyu Nükleer Santrali’nin ilk aÅŸaması olan deniz hidroteknik binalarının anahtar teslimi projelendirmesi ve yapımı ihalesini Cengiz Ä°nÅŸaat kazandı.
Ä°haleyi kazanmaktan memnuniyet duyduklarını söyleyen Cengiz Ä°nÅŸaat Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Mehmet Cengiz, “Akkuyu hidroteknik iÅŸi için oldukça rekabetçi bir fiyat verdik. Çok rekabet yaptırdılar. Ä°ÅŸi önce bitirsek bile her durumda 3 yıl boyunca orada kalacağız” dedi. Ä°hale için yaklaşık 1 yıldır çalıştıklarını söyleyen Cengiz, ihale için de 3 aÅŸamadan geçtiklerine dikkat çekti.
Cengiz, “Kritik süreçlerden geçtik. Rus firması bizi tercih etti. Bu güvene layık olmaya çalışacağız, inÅŸallah en iyi ÅŸekilde iÅŸi bitireceÄŸiz. Allah mahcup etmesin. En iyi, en kaliteli ÅŸekilde bu iÅŸi yapacağız” ifadelerini kullandı.
Proje Yatırımı 20 Milyarın Üzerinde
Ä°hale kapsamında iÅŸlerin zamanında yetiÅŸtirilmesiyle ilgili bir sıkıntıları olmadığını aktaran Mehmet Cengiz, “Ä°nÅŸaatı zamanında bitirebiliriz” diye konuÅŸtu. Cengiz, fiyata iliÅŸkin bir deÄŸerlendirmede ise bulunmadı. Akkuyu Nükleer Santrali için toplam 20 milyar doların üzerinde yatırım öngörülüyor. Santralin inÅŸaatında yaklaşık 8 milyar dolarlık iÅŸ hacminin Türk ÅŸirketlerince karşılanması bekleniyor.
9 Firma Teklif Verdi
Akkuyu Nükleer Santralinin deniz hidroteknik yapıları ihalesine Özaltın Ä°nÅŸaat, Tekfen Ä°nÅŸaat, STFA-Makyol-Rönesans Konsorsiyumu, Nurol Ä°nÅŸaat, Limak Ä°nÅŸaat, Cengiz Ä°nÅŸaat, Kolin Ä°nÅŸaat Turizm Sanayi, IC İçtaÅŸ Ä°nÅŸaat ve DoÄŸuÅŸ Ä°nÅŸaat olmak üzere 9 firma teklif vermiÅŸ, bunların dördü ikinci aÅŸamaya kalmıştı. Teklifleri inceleyen ihale komisyonu kararı Cengiz Ä°nÅŸaat’tan yana kullandı.
Kütahya Valiliği İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ne alınan toplam 56 yeni araç ve iş makinaları törenle hizmete sunuldu....
Şırnak’ta bulunan kömür madeninde iş makinesi operatörü parasını alamadığı g...
Ascendum Makina kırma eleme ekipmanlarının lider üreticisi Metso Outotec’in Türkiye...
Ascendum Makina, dijital ortamda gerçekleÅŸtirilen ve iÅŸ makineleri sektörüne öncülÃ...
Frenleri boşalan silindir karayolundaki araçlar için büyük tehlike oluşturdu. Sosyal...
Dayanıklılığının yanı sıra doÄŸru kullanımı ve bakımı sayesinde uzun yıllardÄ...
İş makinalarının uzaktan takibiyle daha verimli çalışmasını sağlayacak olan eSIM...
Corona virüsü ile mücadelede Çin yeni bir adım attı. Wuhan kentinde sadece 8 günde ...
24 Ocak Cuma günü merkez üssü Elazığ Sivrice olan depremde arama kurtarma çalışma...
Antalya’da 3 gün önce kaybolan ve bir mağarada mahsur kalan oğlak iş makinası yard...
Üniversitesi öğrencisi Rasim Aksoy otonom elektrikli iş makinası projesi geliştirdi....
Sakarya’nın Pamukova ilçesinde bulunan bir taş ocağında iş makinası devrildi. Ter...
15 yaşındaki Hope Emmanuel Frank, yaşadığı bölgedeki malzemeleri kullanarak paletli...
Hitachi’nin maksimum 47 bin 780 kilogram çalışma ağırlığına sahip olan yeni last...