Sultan II. Abdülhamid tarafından inşa ettirilen 158 yıllık Beyoğlu Belediye binası yenilendi.
Abdülhamid Han tarafından inÅŸa ettirilen ve ÅŸu an BeyoÄŸlu Belediyesi’nin hizmet verdiÄŸi Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk belediye baÅŸkanlığı binasının restorasyonu tamamlandı. Yaklaşık 13 milyon liraya mal olan restorasyon sırasında bulunan Abdülhamid Han’ın tuÄŸrası, gün yüzüne çıkarıldı. TuÄŸra, binadaki hünkar kapısı üzerine yerleÅŸtirildi.
Tarihi bina aslı korunarak modern çağın ihtiyaçlarına göre restore edildi. Binada zamanla oluşan tahribat, aslına uygun şekilde onarıldı; binanın, fiziksel, mimari ve işlevsel özelliklerine zarar veren, mimari miras niteliği taşımayan eklentileri kaldırıldı.
Tarihi belediye binası, 2012 yılına kadar 600 metrekare kapalı alanla hizmet verirken, boş alanların mimari ve mühendislik çalışmalarıyla işlevlendirilmesinden sonra 7 bin metrekare kapalı alanı olan çok fonksiyonlu bir hizmet kompleksi kimliği kazandı.
Yenilenen belediye binasında, meclis ve konuk ağırlama salonu, fuaye alanı, başkan ve başkan yardımcıları ile toplantı odaları, meclis grup odaları, müdürlükler, hizmet birimleri, dış ilişkiler ofisi, sanat galerisi, resepsiyon birimi, kafeterya ve restoran bulunuyor. Binada sempozyumlar, sergiler, uluslararası ağırlamalar ve resepsiyonlar dış desteğe ihtiyaç duyulmaksızın gerçekleştirilebilecek.
Türk müteahhitleri, mevcut pazarlarının yanı sıra rotayı, Etiyopya, Ekvator Ginesi ve Güney Sudan’a çeviriyor....
Ascendum Makina kırma eleme ekipmanlarının lider üreticisi Metso Outotec’in Türkiye...
Ascendum Makina, dijital ortamda gerçekleÅŸtirilen ve iÅŸ makineleri sektörüne öncülÃ...
Frenleri boşalan silindir karayolundaki araçlar için büyük tehlike oluşturdu. Sosyal...
Dayanıklılığının yanı sıra doÄŸru kullanımı ve bakımı sayesinde uzun yıllardÄ...
Sakarya’nın Pamukova ilçesinde bulunan bir taş ocağında iş makinası devrildi. Ter...
15 yaşındaki Hope Emmanuel Frank, yaşadığı bölgedeki malzemeleri kullanarak paletli...
Hitachi’nin maksimum 47 bin 780 kilogram çalışma ağırlığına sahip olan yeni last...
Maltepe’de yıkım çalışması sırasında iş makinası devrildi. Kaza sonucunda kabi...
1959 yılında kurulan ASCENDUM bu yıl 60. yaşını kutluyor. GO (ileri) mottosu temel a...
Operatör olarak çalıştığı belediyeye başkan seçildi. Geride bıraktığımız Mah...
Muş’ta karla mücadele sürüyor. Yer yer 6 metreyi aşan karlı yolları temizlemek ü...
Case CX500C paletli ekskavatör ilk kez İzmir Mermer Fuarı’nda tanıtıldı....
ASCENDUM Makina, 25. İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nda mermer ...