Yozgat’ta, inşaat ustası 49 yaşındaki Veysel Narin, evinin çatısına kurduğu güneş paneli ve rüzgâr gülü ile ürettiği elektriği kullanıyor.
Türkiye, yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle karanlığa gömülürken, Yozgat’ta güneş ve rüzgâr enerjisinden elektrik üreten inşaat ustası Veysel Narin ise bu durumdan etkilenmedi. İki yıldır güneş ve rüzgâr enerjisinden elektik üreten Narin, yılda sadece 120 lira elektrik faturası ödüyor. Televizyonu, buzdolabı, bilgisayarı normal günlerde olduğu gibi elektrik kesintisinin yaşandığı dün de çalışan Veysel Narin, “Herkes benim gibi kendi elektriğini üretmiş olsa Türkiye böyle bir sıkıntıya düşmez, hiç kimse kimseye muhtaç olmaz” dedi.
Yozgat’ın Mutafoğlu Mahallesi’nde bulunan müstakil evinin çatısına 5 metrekarelik güneş paneli ve bahçesine de kendi imkânlarıyla kurduğu rüzgâr gülü yardımıyla evinin bütün enerji ihtiyacını karşıladığını anlatan Veysel Narin, “Çamaşır makinesi, buzdolabı, televizyon, bilgisayar çalışırken, ayrıca evin tabanına döşediğimiz karbon ısıtıcıları da çalıştırarak evin ısınmasını sağlıyorum. Böylece doğalgaz ve kömüre de fazla para ödememiş oluyoruz” diye konuştu.
Rüzgâr gülü ve elektrik panellerinin 7 bin liraya mal olduğunu ifade eden Narin, “Rüzgâr gülünden ve güneş panellerinden gelen enerjiyi 15 ayrı kuru aküde depoluyorum. Rüzgâr kesildiğinde ve güneşin olmadığında akülerdeki enerjiyi kullanıyorum. Bana her ay elektrik faturası gelmiyor. 4 ayda bir 20 yada 30 lira elektik faturası geliyor. O da çamaşır makinesi ve fırın gibi ev aletlerini kullandığımızda şebekeden elektrik alıyoruz. Yıllık 120 lira elektrik faturası ödüyorum. Güneş olmadığı için şu anda akülerden elektrik kullanıyoruz. Güneş çıktığında da aküler tekrar doluyor ve kesintisiz elektrik sahibi oluyoruz. Bu sistemden de memnunuz, herkese tavsiye ederim” dedi.
Muğla'nın Milas ilçesinde yol çalışmasını izlediği sırada yüksekten düşen muhtar, hayatını kaybetti....
Ascendum Makina kırma eleme ekipmanlarının lider üreticisi Metso Outotec’in Türkiye...
Ascendum Makina, dijital ortamda gerçekleştirilen ve iş makineleri sektörüne öncül...
Frenleri boşalan silindir karayolundaki araçlar için büyük tehlike oluşturdu. Sosyal...
Dayanıklılığının yanı sıra doğru kullanımı ve bakımı sayesinde uzun yıllard...
Sakarya’nın Pamukova ilçesinde bulunan bir taş ocağında iş makinası devrildi. Ter...
15 yaşındaki Hope Emmanuel Frank, yaşadığı bölgedeki malzemeleri kullanarak paletli...
Hitachi’nin maksimum 47 bin 780 kilogram çalışma ağırlığına sahip olan yeni last...
Maltepe’de yıkım çalışması sırasında iş makinası devrildi. Kaza sonucunda kabi...
1959 yılında kurulan ASCENDUM bu yıl 60. yaşını kutluyor. GO (ileri) mottosu temel a...
Operatör olarak çalıştığı belediyeye başkan seçildi. Geride bıraktığımız Mah...
Muş’ta karla mücadele sürüyor. Yer yer 6 metreyi aşan karlı yolları temizlemek ü...
Case CX500C paletli ekskavatör ilk kez İzmir Mermer Fuarı’nda tanıtıldı....
ASCENDUM Makina, 25. İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nda mermer ...