İngiliz otomobil firması Charge, yeni kamyon tasarımını görücüye çıkardı. 4 saat içerisinde monte edilerek hazırlanabilen kamyon, otonom bir şekilde kullanılabilme yetisine sahip.
Gelecek artık hiç olmadığı kadar yakın. İş makinaları ve otomobil sektöründeki birçok firma da buna uygun olarak üretim ve iş yapış şekillerinde yeni bir yapılanmaya gidiyor. Zamandan, işgücünden ve yakıttan tasarruf sağlayacak, çağa ayak uydurabilecek nitelikteki araçlar, artık en tercih edilebilir araçlar olarak öne çıkıyor. Bu yönelimin bilincinde olan İngiliz otomobil şirketi Charge da “elektrikli kamyonların geleceği” için tasarladığı otonom aracını ilk kez görücüye çıkardı. Birçok özelliği ile benzerlerinden ayrılan aracın en dikkat çeken yönü ise 4 saat içerisinde monte edilebiliyor oluşu.
Geçtiğimiz hafta yapılan Wired 2016 Konferansı’nda tanıtılan araç; düşük maliyeti, güvenli yapısı ve çevre dostu olmasıyla dikkatleri üzerinde toplamayı başardı. Araca bu özelliğini kazandıran ise elektronik aksam ve motorlar da dahil olmak üzere tüm alanlarda ultra hafif bileşik malzemeler ve özel olarak üretilen donanımların kullanılması. Bu sayede masraflar yüzde 50 oranında azalırken, tek bir kişi bile kamyonu 4 saat içerisinde monte edebiliyor.
Sürücüsünden bağımsız otonom bir şekilde yönetilen bu kamyonlar, yolculuklarının ilk 160 kilometresinde karbon salınımı dahi yapmıyor. Uzun yolculuklar için kullanılabilecek yazılımlar vasıtasıyla da 805 kilometreye kadar sürüş yapabiliyor. Şirketin 2017 yılında kuracağı fabrikasının ardından üretimine başlanacak kamyon, yakın tarihler içerisinde yollarda olacak.
Case CX500C paletli ekskavatör ilk kez İzmir Mermer Fuarı’nda tanıtıldı....
Ascendum Makina kırma eleme ekipmanlarının lider üreticisi Metso Outotec’in Türkiye...
Ascendum Makina, dijital ortamda gerçekleştirilen ve iş makineleri sektörüne öncül...
Frenleri boşalan silindir karayolundaki araçlar için büyük tehlike oluşturdu. Sosyal...
Dayanıklılığının yanı sıra doğru kullanımı ve bakımı sayesinde uzun yıllard...
Elektrikli modellere ağırlık vermeye başlayan Volvo İş Makineleri, yeni lastikli yü...
Komatsu dozer sınıfındaki en düşük modeli D155AX-8 LPG ile yere daha az baskı uygul...
Paletli ekskavatör sınıfındaki en büyük modelini yenileyen Kobelco, SK850LC-10 ile d...
Sakarya’nın Pamukova ilçesinde bulunan bir taş ocağında iş makinası devrildi. Ter...
15 yaşındaki Hope Emmanuel Frank, yaşadığı bölgedeki malzemeleri kullanarak paletli...
Hitachi’nin maksimum 47 bin 780 kilogram çalışma ağırlığına sahip olan yeni last...
Maltepe’de yıkım çalışması sırasında iş makinası devrildi. Kaza sonucunda kabi...
1959 yılında kurulan ASCENDUM bu yıl 60. yaşını kutluyor. GO (ileri) mottosu temel a...
Operatör olarak çalıştığı belediyeye başkan seçildi. Geride bıraktığımız Mah...