Ağaçlandırma yapılırken mekanizasyon kullanımı artık büyük önem taşıyor. Yapılan araştırmalar doğrultusunda dik yamaçlarda mini ekskavatörler diğerlerine göre daha iyi iş çıkarıyorlar.
Ülkemizde ağaçlandırma işlerinde makina kullanımı 1960’lı yıllardan bu beri yapılıyor. Mekanizasyona dayalı ağaçlandırma yatırımlarının, maliyeti azaltılmış, etkinliği ve verimliliği daha yüksek. Yapılan araştırmalar , makinalı arazi hazırlığı yapılan yerlerin, insanlarla yapılan yerlere göre önemli oranda çap ve boy büyümesi farkı olduğunu gösteriyor.
Ülkemizde ağaçlandırma çalışmalarında, paletli traktör, dozer, örtü tarağı, çalı doğrayıcı gibi çok çeşitli makine ve ekipmanlar kullanılıyor. Ayrıca Teknolojik gelişmelerle her geçen gün amaca yönelik farklı makinaların üretimide  yapılıyor. Ama en önemlisi şuan mini ekskavatörler. Miniler özellikle eğimli arazilerde yüksek verimle çalışıp, teras yapma, toprak işleme ve diri örtü temizleme gibi işlerde kullanılıyor.
Yaptığımız araÅŸtırmalarda karşılaÅŸtığımız kaynaklardan biri olan, Orman Mühendisi Kenan Melemeze ait “Teras aÄŸaçlandırmalarında kullanılan mini ekskavatörlerin çalışma verimliliÄŸinin incelenmesi” adlı çalışmada ise ÅŸu özete yer verilmiÅŸ;
“Makinalı aÄŸaçlandırma çalışmaları, farklı ÅŸartlarda diri örtü temizliÄŸi ve toprak iÅŸleme gibi iÅŸleri kapsamaktadır. Türkiye topraklarının yaklaşık yarısını oluÅŸturan dik yamaçlarda, teras aÄŸaçlandırmalarının yapılması zorunlu olmaktadır. EÄŸimli arazilerdeki su ve toprak eksikliÄŸinden kaynaklanan fidan tutma ve büyüme sorunları arazinin teraslanması ile çözülebilmektedir. Bu çalışmada, Bursa yöresinde teras aÄŸaçlandırmalarında kullanılan mini ekskavatörlerin çalışma verimleri incelenmiÅŸtir. Bu kapsamda, yörede kullanılan mini ekskavatörler ile terasların yapılması sırasında çalışma ÅŸekli incelenmiÅŸ ve zaman etütleri yapılmıştır. Elde edilen veriler ile teras çeÅŸitleri ve makine türlerine göre çalışma verimleri belirlenmiÅŸ ve mini ekskavatörlerin ekosisteme etkileri deÄŸerlendirilmiÅŸtir. Ortalama çalışma verimleri hendekli teraslarda 34.12 m/sa, çukurlu teraslarda 20.25 m/sa olarak bulunmuÅŸtur. Sonuç olarak, dik yamaçlardaki teras aÄŸaçlandırmalarında, verimi yüksek ve ekosistemi tahrip etmeyen mini ekskavatörlerin kullanımı teÅŸvik edilmelidir.”
Amerika’da araç teknolojileri geliştiren bir şirket Black Knight Transformer adında helikopter-kamyon karışımı bir araç tasarladı....
Şırnak’ta bulunan kömür madeninde iş makinesi operatörü parasını alamadığı g...
Ascendum Makina kırma eleme ekipmanlarının lider üreticisi Metso Outotec’in Türkiye...
Ascendum Makina, dijital ortamda gerçekleÅŸtirilen ve iÅŸ makineleri sektörüne öncülÃ...
Frenleri boşalan silindir karayolundaki araçlar için büyük tehlike oluşturdu. Sosyal...
Dayanıklılığının yanı sıra doÄŸru kullanımı ve bakımı sayesinde uzun yıllardÄ...
Sakarya’nın Pamukova ilçesinde bulunan bir taş ocağında iş makinası devrildi. Ter...
15 yaşındaki Hope Emmanuel Frank, yaşadığı bölgedeki malzemeleri kullanarak paletli...
Hitachi’nin maksimum 47 bin 780 kilogram çalışma ağırlığına sahip olan yeni last...
Maltepe’de yıkım çalışması sırasında iş makinası devrildi. Kaza sonucunda kabi...
1959 yılında kurulan ASCENDUM bu yıl 60. yaşını kutluyor. GO (ileri) mottosu temel a...
Operatör olarak çalıştığı belediyeye başkan seçildi. Geride bıraktığımız Mah...
Muş’ta karla mücadele sürüyor. Yer yer 6 metreyi aşan karlı yolları temizlemek ü...
Case CX500C paletli ekskavatör ilk kez İzmir Mermer Fuarı’nda tanıtıldı....